Nyheter & lite information

Klicka på logon ovan för att komma tillbaks till huvudsidan
2010-08-11 Vi kör med BGP4-routning på linuxservrarna sen länge tillbaka ,och detsamma gäller windowsservrarna..Är det 1st leverantör som går ner så tar den andra leverantören vid med automatik genom en BGP4-server. Vi har 4st leverantörer in i serverhallen.
2009-12-29
Vi välkomnar hittapunktse Försäljning Syd som kund.
2009-06-30
Vår domän surfcity.se
har blivit omdesignad för ett par månader tillbaka..
Vi har där tagit med hosted exchange,hosted email m,m..Samt så har vi uppdaterat windows-webbhotellen..Det går att koppla på det mesta till dessa hotell såsom hosted sharepoint hosted crm 4.0,hosted exchange.
Det är faktiskt ganska enkelt att ordna mail från linux-hotellen också till t.ex hosted email eller exchange o,s,v..Det enda som behövs är ett mx-records...


2008-10-24
Om lastbalansering-Linuxklustret (webbhotell Linux avses)

Lastfördelningen varierar ofta kraftigt, vilket främst beror på vilka domäner som är allokerade till servern för tillfället, andra uppgifter som servern eventuellt har, samt serverns prestanda. I den ordningen. Samtliga servrar har liknande hårdvarukonfiguration och prestanda. Systemet optimerar med avseende på svarstid, så en server som konsekvent svarar något långsammare kommer knappt belastas alls, tills dess de servrar som i normala fall svarar snabbare blir belastade så att deras svarstid ökar.

2).Serverlasten i % tillåts variera mellan 10% och 100%.

3). Alla servrar testas kontinuerligt, och om en server inte svarar så flyttas alla domännamn över till en annan. Detta sker helt automatiskt och märks inte av någon. Servern fixas sedan i mån av tid. Systemet kan i regel förlora 2-3 servrar innan en prestandasänkning märks. Om en eller 3st servrar är nere betyder inte att en viss domän eller tjänst är nere..

4). Det händer att vi tar servrar offline tex för att fixa fel, uppgradera hårdvara/mjukvara eller liknande.
 


2008-05-02
Surfcity Sveriges serverhall är placerad mitt inne i en företagsfastighet i Stockholm där kör vi webbhotell och dedikerade servrar och framförallt co-location.

Serverhallen har penetrerats i detalj och faktorer som kan påverka driftsäkerheten har skräddarsytts för att uppnå bästa tänkbara skalskydd och säkerhet. Fastigheten är larmad och ansluten till Svensk Bevakningstjänst.

Serverhallen har endast en ingång. Varken fönsterrutor eller övriga ingångar är tillgängliga från gatan. För att öppna sina rack krävs unika ASSA nycklar. Surfcity Sverige har en väl fungerande driftlarmsanläggning med.

Kylning
Serverhallen är dimensionerad för att driva alla racken både avseende el och kylning. Kylning sker via ett modernt och nyinstallerat kylsystem (punktkyla för varje enskilt rack). Kylan hämtas via Himod Hiross system och förser hela serverrummet med kyla som leds in under det upphöjda golvet. Golvet är perforerat under respektive serverrack.

Ventilationssystemet är tillverkat av ABB & Bevent Rasch och installerat av Enaco. Detta system är flexibelt med modularitet, låg ljudnivå, energisnålt, har full redundans och övervakas med ett intelligent kontrollsystem.

Golvet är tillverkat av Wood Sadi och är perforerat under samtliga rack för bästa kylning och genomströmning av kall luft inne i racken. Detta skapar inte bara ett effektivt nyttjande av kylan utan även en trevligare och tystare arbetsmiljö. I övrigt finns fastighetens mekaniska kylsystem att tillhandahålla. Detta kylsystem når serverhallen via traditionella luftkanaler för till och från luft.

Elinstallation och avbrottsfri kraft
Elinstallationen och UPSerna är anpassade för utrymmet och klarar med god överkapacitet av att driva samtliga rack. Installationen är utförd och installerad av Elektrobyrån samt Enaco. UPS systemet är tillverkat av AROS UPS. Modellerna kommer från deras Sentry serie kallad HT och RT. Detta UPS system håller en låg ljudnivå, låg standbyförbrukning av el och är även försett med ett mycket intelligent kontrollsystem.

Brandsäkerhet
Serverhallen är inspekterad av Svenska Skum AB. I anslutning till serverhallen finns ett antal argonitsläckare. Dessa startas automatiskt vid brand. Luftens syrekoncentration i hallen sänks från normalt 21% ner till 14-15%. Effekten på människan anses vara minimal ner till 10,5% syrekoncentration. Inne i serverhallen finns ytterligare ett antal kolsyresläckare. Installationsgolv av kalciumsulfat (obrännbart). Miljömässigt bör detta ge en liten eller ingen negativ inverkan på miljön vid brand.

Rack
Solida serverskåp från RITTAL (42HE) i stål. Racken är av standard mått 19” fullhöjd. Vi använder perforerade dörrar då vi har en redundant kylning, dels hallens egna underifrån det perforerade golvet samt fastighetens till/från luft från densammas kylsystem. Racken är låsbara med hjälp av nyckel. Det sitter unika cylindrar i samtliga rack i hallen. Dessa RITTAL rack har en bärkraft upp till 1000 kg. De fysiska måtten är WHL 600 x 2000 x 1000. Ventilerad fram- och bakdörr, fritt ventilerad yta i hålplåtsandelen är 78%. Materialval är stålplåt och ytbehandlingen är elektrodoppgrunderad (Pulverlackerade i RAL 7035 resp.RAL 9005). Racken innehåller PSM strömskena samt passande insticksmoduler.

SLA-nivå för fibern in till hallen
Vi använder GULD-nivån till serverhallen. Tillgängligheten för fiberdragningen är i regel mycket hög, då fibern är skyddad antingen under marken eller i förstärkta rör inomhus.
För att beställa co-location server Surfa vidare genom att klicka här

2007-04-21   Kunder: Vi har idagsläget ca 11573st kunder så det blir lite svårt att anteckna
alla här men bl,a Falu Kommun,SwedeDesign Care AB,Globecon AB,Vivavid AB,
m,fl samt en massa communities,privatpersoners sidor o,s,v.

2006-10-30 Lite om företaget:
Etableringsåret är 1992. med Codetronics som företagsnamn.
Med inriktning Försäljning av pc-datorer & tillbehör.Moderbolagets hemsida
hittar du här:
www.codetronics.net
.Vi har f,rom 1997 agerat som webbhotellsleverantör därtill även försäljning av dedikerade servrar.
Vi inhandlar pc-produkter idag från både Världens största pc-distributörer,samt levererar både kvalitetsservrar och OEM-servrar.Vi har servermärken som Tyan,Supermicro,HP,Fujitsu m,fl.
Ett naturligt val till att välja oss som partner kring både din hemsida,dedikerad server,samt eget datainköp.
Till grunden så är vi alltså ett kombinerat företag  av försäljning av pc och vi använder därmed b,la HP,Tyan,och  Supermicro-server att drifta våra hotell på..Servrar man kan lita på med andra ord.

Många företag väljer oss som ett självklart val kring både outsourca hela er drift av servrar hos oss.
Eller varför inte prova på en dedikerad server hos oss som många andra.

2006-09-11 Lite om bandbredd.Vi har ej överbokad kapacitet från våra servrar till internet,Det bildas således EJ flaskhalsar om du ska surfa till din sida.Vi tar backup ca var åttonde timma per dygn.
Vi har våra servrar i egna lokaler.

Vi har också windows webbhotell klicka på "fler webbhotell"på huvudsidan.Dock så märks här hos oss att de flesta väljer ett linuxkonto,kanske i åtanke till det låga priset samt så ingår minst 2st databaser
helt valfritt i mysql-4 eller 5-version till det minsta kontot som du har hela 850mb,hemsidesutrymme på.
Vi har en automation på linuxhotellen via kontrollpanelen där allt styrs ifrån i realtid,därav så kan vi pressa priset på webbhotellshyran.
Idagsläget så är tendenserna att det är fler och fler företag som också på detta sätt sänker sina
internetkostnader och flyttar till oss.
Vi har också på Linuxhotellen kanske marknadens bästa spam-filter.(Se mer data på vår kundfaqsida.)

2006-07-11.Antal Linuxwebservrar.har vi idag räknat till:10st.Det är dessa som har failoutteknik.
Om en webserver går sönder så slussas din sida över till nästa utan att prestandaskillnad märks.
Utöver dessa så behövs fler servrar såsom:Databasservrar antal:
4st,samt mailserver,filserver,backbone-servrar,Auth-server,samt systemservers..Totalt 23st
servrar är f,n inblandade för att driva vårat linuxkluster för webbhotellen.


 

                  Frågor?support@surfcity.se Surfcity Sverige Hosting Telefon:+46(0)8-519 70 295  Skype contact: surfcity_sverige
                                              se vår nya site via surfcity.se  surfcitywebbhotell.com
                                                                       All Rights Reserved © 2004 Krumelur